Medema purva pastaigu takas atklāšanas pasākums

🎀 Ielūdzam pievienoties pārgājienam uz Aizspoguliju, lai atklātu Medema purvu no jauna!

🌞 Gribi atklāt Medema purva Aizspoguliju kopā ar mums? Pievienojies izzinošam, pārsteidzošam pārgājienam š.g. 23. septembrī plkst. 16:00. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta – https://arcg.is/4e5Di.

🌿 Medema purvam piemīt zināms šarms. Kur gan vēl vari iebrist līdz ceļiem reibinošos vaivariņos, vienlaikus vērojot galvaspilsētas televīzijas torni un lidmašīnas virs galvas? Esi reizē acīmredzamā pilsētas tuvumā, bet vienlaikus dabas skaņu un smaržu ieskauts.

Līdz šim Medema purvs ir bijusi kā slēpts dārgakmens, zināms vien tiem drosmīgajiem, kas nevairījās forsēt ūdeņiem bagātus grāvjus un krūmājus. Ar prieku varam teikt, ka šis dārgakmens ir ne vien pieejams visiem purvu un dabas mīļotājiem, bet vēl vairāk – Medema purvs ir kļuvis par sava veida Aizspoguliju, kur purva ekosistēmas dažādības iepazīšanu aizraujošu dara Latvijas mērogā unikāli dizaina elementi, kuri rotaļīgi apspēlē dabas un arhitektonisko formu mijiedarbību.

Rīgas Meži teritorijā esošais Medema purvs jau izsenis bijis mārupiešiem tuvākā dabas teritorija, kur skriet, doties pastaigās vai izbraucienos ar velo, baudīt dabu izjādēs ar zirgiem vai ogot. Tas slēpj ne vienu vien pārsteigumu – teju perfekti apaļu purva ezeriņu, Mārupītes izteku un neskartu augsto purvu.

Ideja par jaunas tūrisma takas izveidi Medema purvā dzima jau sen. To jau kopš paša sākuma atbalstīja arī Rīgas Meži, apzinoties rekreācijas teritoriju nepieciešamību iedzīvotājiem. Piesaistot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējumu, ar prieku varam teikt, ka ar dzelteni baltiem karodziņiem izzīmētā taka nu ir kļuvusi daudz pieejamāka sabiedrībai, jo uzstādīti trīs tiltiņi, purva mitrākajā daļā izlikta dēļu laipa, takas posmā vairākās vietās izvietoti soliņi, informatīvie stendi, platforma atpūtai un unikāliem Instagram foto.

🫂 Vēlamies teikt lielu paldies visiem, kuri bijuši iesaistīti jaunā tūrisma objekta tapšanā – Rīgas Meži, īpaši Jānim Ģērmanim un Andrim Greidānam, SIA “AGS Sistēmas”, īpaši Gintam Šustam un Tomam Ūdrim, SIA “Pella”, īpaši Renāram Raupam, gidam Travel with Mikelis un biedrībai Pierīgas Partnerība.

Ceram, ka tuvākajos gados būs iespēja realizēt arī šīs takas turpmākos labiekārtojuma darbus, lai Medema purvs kļūtu par vienu no populārākajiem tūrisma objektiem Pierīgā.

📍 Uz tikšanos dabā, uz tikšanos Medema purvā!
Tikšanās vieta – Medema purvs, Vētras (GPS 56.874792, 23.999709), Mārupes pagasts, Mārupes novads.
Ģērbšanās etiķete – atbilstoši laikapstākļiem un purvam.

ℹ Taka labiekārtota projekta “Pastaigu takas labiekārtošana Medema purvā” (Nr. 22-04-AL04-A019.2205-000001) ietvaros. Tā finansētājs ir Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai.
Pasākums tiek īstenots projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Mārupes novadā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/032) ietvaros. Tā finansētājs ir Eiropas Sociālais fonds.