Pārgājiens Jaunmārupes apkārtnē

Sestdien 12. septembrī norisinājās pārgājiens Jaunmārupes apkārtnē. Tas jau bija pēdējais pārgājiens no sešu pasākuma ciklā ,,iepazīsti Pierīgu“.
Pārgājienu sākām pie vecākās ēkas Mārupes novadā Švarcenieku muižas. Pa ceļam uz vecāko golfa laukumu ,,Viesturi’’ Latvijā tika izrunāta Jaunmārupes ciema tapšanas vēsture. Viesojoties golfa laukumā bija iespēja uzzināt interesantus faktus par golfa vēsturi Latvijā un spēles noteikumiem. Božu ūdenskrātuves apkārtnē apskatītas ar 1. pasaules karu saistītas vietas.
Pārgājiena laikā bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas par Pierīgas tūrisma objektiem, spēlējot īpaši izstrādātu spēli. Pārgājienu organizēja Mārupes novada gids Miķelis Jakunovs (Facebook: TravelwithMikelis). Pārgājiena garums bija 18 km.

LEADER sadarbības projekta „Tūrisms kopā” ietvaros ir uzstādīti vairāki vides objekti sešās Pierīgas pašvaldībās. Pārgājienu cikls tiek organizēts ar mērķi šos objektus popularizēt un šajā maršrutā tiks apmeklēts vides objekts vides objekts – Četrlapu āboliņš. Tas kopš seniem laikiem tiek uzskatīts par veiksmīgu atradumu. Leģenda vēsta – Četrlapu āboliņa atrašana nozīmē, ka gaidāma veiksme.Laime tam, kurš atrod āboliņu ar četrām lapiņām. Projekta ietvaros ir uzstādīts arī lielformāta fotorāmis pie Jaunmārupes pamatskolas (Mazcenu aleja 3, Jaunmārupe). Tas ir uzstādīts īpašā vietā Mārupes novadā pretim novada vecākajai ēkai un vienīgajam vietējās nozīmes arhitektūras piemineklim Švarcenieku muižai, simboliski “ierāmējot” šo celtni.